Thursday, December 25, 2014

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang

Assalamualaikum..aku tanya apa khabar..aku tanya apa khabar..semua!!!

Aku sebenarnya dah tak reti nak berblog..almaklumlah..sibuk dengan urusan kerja..ceewahh..bunyi macam manager je..flashback 3 tahun yang lepas..aku rasa dari pagi sampai ke petang kalau aku tak buat kerja lab..aku tengok fesbuk..pastu hari-hari update blog..kadang-kadang sanggup balik lambat semata-mata.nak blogwalking..macam makan gaji buta...dan menghabiskan boreh yo..pastu habis kerja,, balik rumah sewa,,kena fikir apa aku nak makan malam tu??kadang-kadang tak makan..memang tak ada life langsung..

Tapi sejak tukar tempat kerja tahun 2012..blog aku,, aku singgah sekali sekali je,,blog orang lain memang tak dapek la den nak nengok eh..masuk kerja pukul 8,,aku terus buat kerja..waktu rehat aku makan...main game,,tak pon tido..tepat 5.30 aku tutup PC kat ofis.angkat kaki balik..sampai rumah minum petang mak aku buat tempeh goreng (feberet aku tu) tak pon,,goreng pisang ke,,pastu main dengan anak buah..malam tengok tv..pastu tidur..lagi tak ada life..ye dak??haha..

Whatever it is,,aku bahagia dengan kehidupan aku sekarang..ye,,walau gaji aku ciput je,,Alhamdulilah aku rasa cukup..Walaupon aku naik motor je pergi kerja,,aku rasa heaven,,aku tak payah redah jam..Walau aku tak ada anak lagi,,balik-balik anak buah aku ada,,hilang semua masalah kerja..dan yang paling heaven sekali,,ada tempeh goreng bila aku balik kerja..wakaka..

Terima kasih kat mak pak aku sebab sudi terima anak dia yang pemalas, kuat makan,,kuat habiskan letrik,,boreh, telur dan kicap ni...nikmat ibu bapa. Allah tak tarik lagi..sobs..sobs..sobs...hari-hari..boleh tengok muka diorang..ustaz kata..dapat pahala tengok muka ibu bapa..so,,sebab tu aku cari kerja yang dekat dengan ibu bapa aku..alasaaann..thorbaikk sangat kan..haha..

p/s: azam tahun baru..nak update blog tiap minggu.sekian.




4 comments:

Anonymous said...

azam tahun baru mesti teringat kat kawan sorang ni.

azam

Anak Wak Mail said...

hehe..opkozz..

fadh leyanie said...

hellu di sana..di sini khabar baik,.lama tak mai blog anak wak mail, sy pun jarang2 update blog mcm dulu.oh busy..:P

Jajas said...

salam pekenalan..